Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Την καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες ζήτησε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Μοιραστείτε το

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008 σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή ο τέως υπουργός επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, όπως και καταδικάστηκε με την ίδια ποινή και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξένη Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου όπου τον περασμένο έτος δικάστηκε (και καταδικάστηκε) ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την διαγραφή των ονομάτων τριών συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ.

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η αίτηση του ζεύγους Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008.

Η εισαγγελική λειτουργός του Ανωτάτου Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την σχετική απόφασή του.

Το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί (φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εν λόγω ζεύγους απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη όταν από στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλα Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, ο τέως υπουργός υποστηρίζει ότι αγνοούσε το εν λόγω ποσό καθώς αφορούσε την κάτοχο του λογαριασμού, τον πρώην σύζυγό της και τα παιδιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.