Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ψυχογιού – Μηταράκη για το προσφυγικό

Μοιραστείτε το

Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Ψυχογιός ζήτησε να ενημερωθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρόληψη της πανδημίας στις δομές φιλοξενίας, ενώ έθεσε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών στα νησιά και την ενδοχώρα, καθώς και των μονάδων Υγείας στις Περιφέρειες που φιλοξενούν προσφυγικό πληθυσμό, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ για αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά ευάλωτων ομάδων σε αξιοπρεπείς συνθήκες στην ενδοχώρα.

Ζήτησε επίσης να μετακινηθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού από την κλειστή δομή στο «Κλειδί» Σερρών σε ξενοδοχεία και κατάλληλα καταλύματα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλειά τους, ενώ παράλληλα διατύπωσε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο καθεστώς κράτησης των ανθρώπων στο Κλειδί και την Μαλακάσα καλώντας τον Υπουργό να λάβει μέριμνα, ώστε να τους δοθούν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από το Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας υποβολής αιτήματος ασύλου.

Τέλος, ο τομεάρχης τόνισε στον κ. Μηταράκη τη σημασία της αλληλεγγύης αυτές τις ώρες και του δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή σε ζητήματα έμπρακτης αλληλεγγύης, με την προσφορά απαραίτητων αγαθών πρώτης ανάγκης όπου αυτό χρειάζεται, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες προσφύγων και εργαζόμενων που βρίσκονται στις δομές ανά την επικράτεια.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.