Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι θα φέρει το αναδρομικό «ψαλίδι» στις συντάξεις: Ποιοι πλήττονται περισσότερο (Πίνακας)

Μοιραστείτε το

Σε τρεις ισόποσες δόσεις θα μοιραστούν τελικά οι αναδρομικές κρατήσεις για τις αυξημένες εισφορές υπέρ κλάδου υγείας που επιβαρύνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις, από 1ης Ιουλίου.

Με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζεται πως τα επιπλέον ποσά που προκύπτουν από τις εισφορές των συντάξεων Ιουλίου και Αυγούστου 2015 που δεν έχουν παρακρατηθεί, δεν θα επιβαρύνουν τελικά συλλήβδην τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, αλλά θα μοιραστούν στις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Αυτό, σύμφωνα με το Έθνος, σημαίνει πως οι 2,6 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου που εισπράττουν στα τέλη Αυγούστου, την πρώτη μείωση της τάξης των δύο ποσοστιαίων μονάδων στην επικουρική, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του έτους οι επιβαρύνσεις θα γίνουν πιο μεγάλες, καθώς θα παρακρατούνται μαζί με τις τρέχουσες εισφορές και τα αναδρομικά από τις κρατήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου.


 
Παραδείγματα για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ & Δημόσιο
1.Συνταξιούχος του ΙΚΑ λαμβάνει σήμερα σύνταξη από κύρια και επικουρική 1.030 ευρώ. Για τον Σεπτέμβρη και από τον ερχόμενο Γενάρη θα εισπράττει 990 ευρώ. Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου θα λαμβάνει 982 ευρώ.
2.Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ λαμβάνει σήμερα μόνο κύρια σύνταξη 1.450 ευρώ. Με τη μείωση το ποσό της σύνταξης του Σεπτεμβρίου θα είναι στα 1.410 ευρώ. Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου θα λαμβάνει 1.384 ευρώ.
3.Συνταξιούχος Δημοσίου λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.050 ευρώ και επικουρική 180 ευρώ. Για τον Σεπτέμβρη θα εισπράξει κύρια σύνταξη 1.019 ευρώ και επικουρική 172 ευρώ. Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου θα παίρνει επικουρική 166 ευρώ και κύρια 1.011 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.