Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Μπακογιάννη

Μοιραστείτε το

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά.

Η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σκοπό της επίσκεψής της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την «κατάσταση στα νησιά με τους μετανάστες που έχει φτάσει στο αμήν και δεν περιγράφεται καν», όπως είπε.

Η βουλευτής όπως τόνισε ανέλαβε πρωτοβουλίες για το ζήτημα και εξέφρασε την μεγάλη της ανησυχία για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

«Η πολύ μεγάλη μου ανησυχία μετά και τη Σάμο με φέρνει εδώ. Φοβάμαι ότι χάνονται πόροι για το μεταναστευτικό. Έτσι αναλάβαμε πρωτοβουλία με την πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να μην χαθούν πόροι και υποδομές από χρηματοδότηση που μπορούμε να λάβουμε. Μπορεί να δοθεί και η κατάλληλη τεχνογνωσία στην κυβέρνηση για το ζήτημα. Επίσης πήραμε πρωτοβουλία με Ελληνοαμερικανούς να βοηθήσουν με δωρεές στο πρόβλημα» επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε στην τραγικότητα της κατάστασης σημειώνοντας ότι «Η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική και πρωτοφανής. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο παρά τη σχετική εμπειρία μου στην κυβέρνηση Καραμανλή».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.