Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι λέει ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή ψηφοφορία

Μοιραστείτε το

Suddeutsche Zeitung: “Ο Τσίπρας κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης”

Τα σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου εστιάζουν στη χθεσινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και στο ζήτημα του χρέους.

«Ο Τσίπρας θέλει να σφίξει τα δόντια», τονίζει η Frankfurter Allgemeine και εξηγεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της Αθήνας και μετά να θέσει το θέμα του χρέους.

Το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2016, ενώ και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, εκτιμά η FAZ.

Στη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού να συζητήσει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναφέρεται και η Welt.

Από την πλευρά της, στο άρθρο της με τίτλο «Ο Τσίπρας κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης» η Suddeutsche Zeitung σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «πέτυχε τον στόχο του να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών». «Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές», προσθέτει η εφημερίδα.

Από τα δημοσιεύματα δεν λείπουν και οι αναφορές στις επικρίσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης εναντίον της κυβέρνησης.

Μάλιστα η φράση του κ. Μεϊμαράκη ότι «ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σκληρός. Ίσως ο πιο σκληρός των τελευταίων ετών» κυριαρχεί στο γερμανικό Τύπο, κυρίως στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, η Ν.Δ. είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά όχι την επιβολή νέων φόρων.

Το Spiegel σημειώνει επίσης, ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα αξιολογήσουν στο τέλος Οκτωβρίου αν η Αθήνα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει βάσει του συμπεφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.