Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι είναι τα ακάρεα που παραμονεύουν στο κρεβάτι σας – Πώς θα απαλλαγείτε

Μοιραστείτε το

Τα ακάρεα αποτελούν την υπ’αριθμό ένα απειλή που καραδοκεί στα κρεβάτια ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας που επικρατούν το καλοκαίρι ευνοούν την ανάπτυξη των ακάρεων στα κρεβάτια μας.

Το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο από τη νυχτερινή εφίδρωση καθώς τα ακάρεα αγαπούν το υγρό περιβάλλον. Ακόμα, τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει το δέρμα μας ενώ κοιμόμαστε.

Η Άγκι ΜακΚένζι, από τη Σκωτία, που ειδικεύεται σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής του σπιτιού και γνωστή στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχει παρουσιάσει, συμβουλεύει τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε την κρεβατοκάμαρα καθαρή και απαλλαγμένη από ακάρεα και το καλοκαίρι.

1. Μην στρώνετε το κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνάτε. Ανοίξτε τα παράθυρα του δωματίου και αφήστε να αεριστούν τα σκεπάσματα, το στρώμα και τα μαξιλάρια.
2. Αλλάζετε τα σεντόνια κάθε εβδομάδα.
3. Καθαρίζετε τακτικά το στρώμα με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας και αφήνετέ το για λίγο στον ήλιο.
4. Μην τρώτε ποτέ στο κρεβάτι, καθώς τα ψίχουλα προσελκύουν κάθε είδους μικροοργανισμούς ή μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα στο κρεβάτι.
5. Πλένετε τα μαξιλάρια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίστε να τα αφήσετε στον ήλιο να στεγνώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα και να μην διευκολύνεται η εξάπλωση των ακάρεων λόγω της υγρασίας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.