Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι απαντούν πηγές της ΕΡΤ για το “σκάνδαλο” με την ΕΜΥ

Μοιραστείτε το

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πριν”, έφερε στο φως εχθές ένα νέο “σκάνδαλο” της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταργήθηκε η δωρεάν συνεργασία της ΕΡΤ με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και πλέον η “υπηρεσία” έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία! Σήμερα, πηγές της ΕΡΤ, απαντούν στα όσα προσάπτονται στη δημόσια τηλεόραση και αρνούνται το όποιο “σκάνδαλο”.

Ολόκληρη η απάντηση

“Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκεται η δημόσια τηλεόραση σε διαρκή ροή ενημέρωσης επιτελώντας την αυτονόητη αποστολή της έναντι των πολιτών, κάποιοι καλοθελητές ανακάλυψαν ότι τάχα η ΕΡΤ παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία τα δελτία καιρού.

Τους ενημερώνουμε ότι η εν λόγω εταιρεία παραγωγής (Μαρίνος Καραντάνης ΑΕ) ήταν αυτή που ανέκαθεν συνεργαζόταν η ΕΜΥ για να πληρώνονται από την ΕΡΤ οι μετεωρολόγοι της.

Ο δε λόγος που αυξήθηκε το εμφανιζόμενο ημερήσιο κόστος παραγωγής είναι ότι στη νέα σύμβαση εντάχθηκαν οι γραφίστες που ήδη εργάζονταν στην ΕΡΤ (με αποδείξεις δαπάνης) για την παραγωγή των δελτίων καιρού και κυρίως στο γεγονός ότι στην ίδια σύμβαση εκτάκτως εντάχθηκε και μια επιπλέον δημοσιογράφος που γνωρίζει τη νοηματική γλώσσα για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας με προβλήματα ακοής.”

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.