Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θύματα χάκερ στο Twitter Μπιλ Γκέιτς και Μπάρακ Ομπάμα

Μοιραστείτε το

Οι χάκερ χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των διάσημων προσώπων, υπόσχονταν να διπλασιάσουν τα λεφτά των υποψήφιων θυμάτων τους, με την αγορά bitcoins

Κακόβουλες επιθέσεις από χάκερ δέχθηκαν οι επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter επιφανών Αμερικανών πολιτικών, επιχειρηματιών και εταιρειών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μπλοκάρει για λίγη ώρα τους λογαριασμούς. Σύμφωνα με την Twitter Inc, συνολικά 130 ήταν οι λογαριασμοί που δέχθηκαν κακόβουλες επιθέσεις.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της Twitter και μέσω αυτών σε λογαριασμούς προσωπικοτήτων, όπως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, η σταρ της ριάλιτι TV Κιμ Καρντάσιαν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ.

Οι άγνωστοι, χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των διάσημων προσώπων, υπόσχονταν να διπλασιάσουν τα λεφτά των υποψήφιων θυμάτων τους, με την αγορά bitcoins.

Η Twitter ανέφερε πως οι χάκερ κατάφεραν να ελέγξουν ένα «μικρό υποσύνολο» των λογαριασμών που έβαλαν στόχο και έστειλαν μηνύματα από αυτούς.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως συνεχίζει να ερευνά αν οι δράστες μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα των λογαριασμών που έβαλαν στόχο.

Η Twitter επανέλαβε πως εργάζεται μαζί με τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών αυτών.

Η διεύθυνση του FBI στο Σαν Φρανσίσκο διεξάγει έρευνα για την πειρατεία, ενώ πολλοί βουλευτές στην Ουάσινγκτον ζητούν να δοθούν εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.