Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θύμα της κακοκαιρίας η δομή προσφύγων στο Καρά-Τεπέ της Λέσβου

Μοιραστείτε το

Στα «ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν σήμερα τη Λέσβο και το προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ», τη δυνατή και ειδικότερα την παρατεταμένη για πολλές ώρες βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους αποδίδουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα και τα οποία «ήδη έχουν ξεκινήσει και αντιμετωπίζονται, ενώ τα έργα διαχείμασης βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή».
 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ζητήθηκε η άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για τη διοχέτευση υδάτων και για την άντλησή τους με κατάλληλα μηχανήματα και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά όμβρια ύδατα, ανοίχτηκαν απορροές όμβριων υδάτων, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια μπροστά από τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας (rubhalls), ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα ύδατα. Αύριο το πρωί θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στον δρόμο γύρω από τη δομή για την προστασία από ορμητικά νερά».

Όπως τονίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται».

Ας σημειωθεί ότι σήμερα δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» ο διαγωνισμός για την κατασκευή προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά, επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κ.λπ. στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Επίσης, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εθελοντές προχωρά η εφαρμογή έργων προστασίας της δομής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.