Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Πέθανε βρέφος δύο μηνών με κορωνοϊό

Μοιραστείτε το

Ένα βρέφος μόλις δύο μηνών, που νοσούσε με κορονοϊό, πέθανε στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν για έναν και πλέον μήνα στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, όπου και κατέληξε χθες.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το μωράκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και διακομίστηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου στις 12 Δεκεμβρίου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, εισήχθη στη μονάδα νεογνών. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, το βρέφος κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης.

“Τα βρέφη είναι λιγότερο προστατευμένα γιατί είναι η πιο ευάλωτη ηλικία… Απ’ ότι κατάλαβα υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον και πάλι. Μας λυπεί πάρα πολύ”, τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

Παρέμεινε για 30 ημέρες στη ΜΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κοριτσάκι αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του “Ιπποκράτειου”. Εκεί παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς να καταφέρει τελικά να κερδίσει τη δύσκολη αυτή μάχη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κοριτσάκι δεν είχε γεννηθεί πρόωρα, ενώ με κορονοϊό νόσησε και η μητέρα του, που όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.