Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντάισελμπλουμ

Μοιραστείτε το

Σύντομο τετ α τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση έγινε στο εντευκτήριο των ευρωβουλευτών, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν με ευρωβουλευτές της Ν.Δ..

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πλησίασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση σήμερα ή αύριο και ο κ. Ντέισελμπλουμ απάντησε θετικά.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

 Στην ατζέντα των συναντήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται το προσφυγικό, η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, καθώς και οι εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις επαφές του στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να δείξει ότι είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος συνομιλητής, όχι όμως δεδομένος. Πρώτο μέλημα του προέδρου της Ν.Δ., κατά τους ίδιους, είναι να αποτραπεί το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας. Η δεύτερη επιδίωξή του είναι να ασκηθεί από την Ε.Ε. πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τρίτος στόχος των επαφών του είναι η μεγαλύτερη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την προσφυγική. Το στίγμα που επιθυμεί να δώσει στις συναντήσεις του είναι ότι πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά επιθυμεί και την ανανέωσή της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, δημοκρατική και ανθρώπινη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.