Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος εποχής: Ποια μεγάλη εφημερίδα σταματά την έντυπη έκδοσή της

Μοιραστείτε το

Η μία μετά την άλλη κλείνουν οι μεγαλύτερες έντυπες εφημερίδες, που κάνουν στροφή στον ηλεκτρονικό Τύπο και ρίχνουν το βάρος τους στις ιστοσελίδες τους.

Σειρά πήρε ο ιστορικός βρετανικός Independent, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 26 Μαρτίου, όταν θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο.

“Η βιομηχανία του Τύπου αλλάζει και η αλλαγή αυτή άρχισε από τους αναγνώστες. Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της βρετανικής εφημερίδας Εβγκένι Λεμπέντεφ. Οι πωλήσεις, άλλωστε, ήταν εδώ και μερικά χρόνια σε ελεύθερη πτώση.

Η εφημερίδα είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων. Στις καλύτερες εποχές της η κυκλοφορία της έφθανε τις 400.000 φύλλα, όμως εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του αριθμού αυτού. Η κυκλοφορία της βρίσκεται έτσι μακράν πίσω από εκείνη ταμπλόιντ εφημερίδων όπως η Sun ή η Daily Mail, καθώς και των Times, Guardian και Daily Telegraph.

 

Στο μεταξύ, ο όμιλος επιβεβαίωσε την πώληση, υπό την αίρεση της συμφωνίας των μετόχων, της εφημερίδας “i”, μιας πιο ελαφριάς εκδοχής της εφημερίδας, στον όμιλο Johnston Press, ο οποίος πρόκειται επίσης να υποδεχθεί “σημαντικό αριθμό εργαζομένων” στην The Independent.

Η πώληση αναμένεται να αποφέρει περίπου 25 εκατομμύρια στερλίνες (32 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροΠιέζουν για νέο φράχτη
Επόμενο άρθροΕθνική εγρήγορση

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.