Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τελευταία προειδοποίηση του Τσίπρα στον Καμμένο

Μοιραστείτε το

Εκλογές μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας – “Με το καπέλο της εθνικής γραμμής όποιος υπουργός εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ προειδοποίηση προς τον Πάνο Καμμένο απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα πορευτεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής, δήλωσε με νόημα ο Πρωθυπουργός φωτογραφίζοντας τον Υπουργό Αμύνης ο οποίος στην πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ και στις συνομιλίες που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους, προώθησε τη δική του ατζέντα.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης τη σχέση του με τον κυβερνητικό εταίρο υπογραμμίζοντας ότι οι συμμαχικές κυβερνήσεις μπορούν να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

Στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένο αλλά στην Ευρώπη είναι κάτι το σύνηθες. Ωστόσο είναι άλλο να εκφράζεται μια διαφορετική άποψη στον δημόσιο διάλογο και τα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης και άλλο η εθνική γραμμή που αποτυπώνεται διεθνώς από αρμόδια πρόσωπα.

Να είμαι ξεκάθαρος προς αυτό, είπε ο Πρωθυπουργός. Όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα έχει πάντα το καπέλο της εθνικής γραμμής.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στο Σκοπιανό, για το οποίο ο Πάνος Καμμένος διατυπώνει θέσεις διαμετρικά αντίθετες με αυτές της κυβέρνησης, παράγοντας εσωστρέφεια και δίνοντας την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία για επικοινωνιακή σπέκουλα.

Ο αυθορμητισμός και ο αιρετικός πολιτικός λόγος του Πάνου Καμμένου πολλές φορές θολώνει το μήνυμα προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και σε επίπεδο υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πατάξει κάθε απόπειρα εσωτερικών συγκρούσεων και δημόσιων διαφωνιών σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας όπως είναι τα εθνικά θέματα και η εξωτερική πολιτική.

Για μία ακόμα φορά, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η τετραετία ενώ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που τον εμφανίζουν να ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης. Επανέλαβε επίσης ότι θα κρατήσει την ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Μάριο Ντράγκι, είπε ότι διαπίστωσαν μία ενδιαφέρουσα θετική τάση, όταν ανεβαίνει το σπρεντ των ομολόγων της Ιταλίας δεν συμπαρασύρει και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Επεσήμανε επίσης ότι αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι σιγά σιγά οι αγορές αναγνωρίζουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη είναι ιδιαίτερα θετικά και ότι η ιταλική κρίση δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στις συντάξεις είπε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα υφεσιακά μέτρα αλλά αναπτυξιακά μέτρα, να γίνει πιο ελκυστική στις επενδύσεις και να αποκτήσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά είπε ότι αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο, έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη για όλους ώστε να συνεχίσουμε μια σειρά στρατηγικές στην εξωτερική πολιτική που εκείνος εμπνεύστηκε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.