Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκρός βατραχάνθρωπος από μόλυνση αίματος 1,5 χρόνο από διάσωση παιδιών σε σπήλαιο

Μοιραστείτε το

Ένας βατραχάνθρωπος στην Ταϊλάνδη, ενάμιση χρόνο αφότου βοήθησε στη δραματική διάσωση 12 παιδιών μελών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και του προπονητή τους από σπήλαιο, άφησε την τελευταία του πνοή. Αιτία μια μόλυνση στο αίμα που προήλθε από εκείνη την επικίνδυνη επιχείρηση, όπως δήλωσε το ναυτικό της Ταϊλάνδης.

Ο Μπαϊρούτ Πακμπάρα, σύμφωνα με το Associated press, ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά την εξάπλωση της μόλυνσης στο αίματου. Πρόκειται για τον δεύτερο βατραχάνθρωπο που είχε συμμετάσχει στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2018, που χάνει τη ζωή του. Ο πρώτος θάνατος ήταν αυτός του Σαμάν Γκουνάν από έλλειψη οξυγόνου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται την μητέρα του, ο Πακμπάρα μετά από εκείνη την αποστολή, μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία.

Να θυμίσουμε ότι τα παιδιά και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στο δίκτυο σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ όταν αυτό πλυμμήρισε. Πέρασαν εννέα νύχτες, πριν εντοπιστούν από έναν ειδικό σε τέτοιες διασώσεις, δύτη. Χρειάστηκαν άλλες οκτώ ημέρες για να βγουν με ασφάλεια. Μια ομάδα εξειδικευμένων δυτών οδήγησε ένα-ένα τα αγόρια έξω από το σπήλαιο με ειδικά φορεία. Η επιχείρηση απαιτούσε την τοποθέτηση μπουκάλων οξυγόνου κατά μήκος της διαδρομής, κατά την οποία οι δύτες έπρεπε να περάσουν από στενά και σκοτεινά σημεία, γεμάτα, νερό, λάσπες και ισχυρά ρεύματα.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.