Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκκένωση της Ειδομένης

Μοιραστείτε το

ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης αναφέρονται σε δημοσιεύματά τους τα διεθνή ΜΜΕ.
«Η αστυνομία άρχισε την εκκένωση της Ειδομένης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild για την επιχείρηση της αστυνομίας στον προσφυγικό καταυλισμό.

1

«Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ένα ελικόπτερο πετάει πάνω από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. Οι περισσότεροι από τους 8.400 πρόσφυγες κοιμούνται. Οι αστυνομικοί, κάποιοι εκ των οποίων φορούν πολιτικά, αναζητούν τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους ΜΚΟ, καθώς τους απαγορεύεται η είσοδος. Οι πρώτοι πρόσφυγες αποχωρούν οικειοθελώς και μεταφέρονται σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί βία».

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Bild:

 

Το Reuters αναφέρει πως η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη έχει ξεκινήσει. Ήδη λεωφορεία γεμάτα με πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει από τον πρόχειρο καταυλισμό.

1

Το BBC αναφέρεται στην εκκένωση της Ειδομένης. Με λεωφορεία και κάτω από την εποπτεία της αστυνομίας οι πρόσφυγες και μετανάστες μετακινούνται από τον καταυλισμό σε οργανωμένες δομές.

1

Ο Guardian στο δημοσίευμα του αναφέρει πως η εκκένωση του μεγαλύτερου πρόχειρου καταυλισμού της Ευρώπης έχει ξεκινήσει. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές.

1

Η διαδικασία εκκένωσης της Ειδομένης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναφέρει η Telegraph. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον καταυλισμό και ο κόσμος μεταφέρεται με λεωφορεία σε δομές.

1

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.