Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

Μοιραστείτε το

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί στις 12:15 στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Την Πέμπτη, σε άλλη σύσκεψη υπό τον κ. Φλαμπουράρη, ελέγχθηκε η πρόοδος των προετοιμασιών για την προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα, ενώ εξετάστηκε και η πρόοδος στις μόνιμες δομές υποδοχής υποδοχής προσφύγων πανελλαδικά.
Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Πρωθυπουργός, συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την κυβέρνηση η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ποσά που αφορούν στην έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR), τουλάχιστον 124.000 πρόσφυγες έχουν καταμετρηθεί στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.