Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξέφρενο πάρτι «γαλάζιων παιδιών» με τις απευθείας αναθέσεις

Μοιραστείτε το

Ζαλίζουν τα ποσά που αποκαλύπτεται πως δαπάνησε το Δημόσιο μέσω συμβάσεων που συνήψε για την αγορά υπηρεσιών, προμηθειών, την κατασκευή έργων και την εκπόνηση μελετών μέσω απ’ ευθείας αναθέσεων.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» το ποσό φθάνει το 1,88 δισ. ευρώ και αφορά τη διάρκεια του 18μήνου Ιανουαρίου 2020 – Ιουνίου 2021.

Τα στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) φανερώνουν πως από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 επικυρώθηκαν -από τις περίπου 3.500 αναθέτουσες αρχές που λειτουργούν στη χώρα και έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν δημόσιες συμβάσεις- συνολικά 305.656 δημόσιες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 13,55 δισ. ευρώ.

Σε «ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών» αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

«Το παράδειγμα των απευθείας αναθέσεων της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Νικολάου φαίνεται ότι έχουν ακολουθήσει πολλά στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τις απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων από την κυβέρνηση. 

«Όπως σήμερα αποκαλύπτει η Ναυτεμπορική το 65% του συνόλου των δημοσίων συμβάσεων που έχει συνάψει η κυβέρνηση κατά το τελευταίο 18μηνο έγιναν με απευθείας αναθέσεις΄, συμπληρώνει. 

Παράλληλα, τονίζει ότι «Το τεράστιο ποσοστό των απευθείας αναθέσεων παραπέμπει σε ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών που ενώ κατηγορούν το δημόσιο ως αντικρατιστές, την ίδια ώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια». 

«Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται τη διαγραφή ιδιωτικού χρέους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η κα Νικολάου ήταν μόνο η αρχή. Όπως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές Νικολάου στον περίγυρό του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Το τεράστιο ποσοστό των απευθείας αναθέσεων παραπέμπει σε ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών που ενώ κατηγορούν το δημόσιο ως αντικρατιστές, την ίδια ώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια
[Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για απευθείας αναθέσεις – https://t.co/MRWKb3R4Yx] pic.twitter.com/5uKdz8hkSf

— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) October 29, 2021

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.