Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Μη αδειοδοτημένο το έργο, είμαστε στο πλευρό των κατοίκων

Μοιραστείτε το

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή της για τα σημερινά εγκαίνια του έργου επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά.

Πρόκειται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για ένα  μη αδειοδοτημένο έργο, αφού δεν έχει κατατεθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), ενώ παράλληλα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ανανέωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του λιμανιού του Πειραιά(ΑΕΠΟ).

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

«Η κυβέρνηση, αντί να σφυρίζει αδιάφορα και να παίζει παιχνίδια στην πλάτη του Πειραιά, οφείλει να δωσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα και τις έντονες ανησυχίες κατοικων,  φορεων και  Δημοτικών αρχων της ευρυτερης περιοχης του Πειραια που έχουν εκφραστεί για το συγκεκριμένο έργο.

Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι τα εξής:

-το εργο της επεκτασης τελικά αφορά 6 ,4 ή 2 θέσεις κρουαζιερόπλοιων?

-Σε μία πόλη με ιδιαίτερα έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα,η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν εξηγεί πως η πόλη δεν θα εξοντωθεί με τον επιπλέον στόλο των τουριστικών λεωφορείων που θα εξυπηρετούν την κρουαζιέρα,οπως επίσης δεν εξηγεί πως ο ΟΛΠ θα χρησιμοποιήσει τους τόνους λάσπης απο τον πυθμένα του λιμανιού στο εργοτάξιό του.

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων του Πειραιά και απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη νομιμότητα και τα δικαιώματά τους».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.