Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιοποιηθούν τα ποσοστά θνητότητας σε όλες τις ΜΕΘ

Μοιραστείτε το

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και αίτημα την δημοσιοποίηση των ποσοστών θνητότητας σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, στοιχεία που δηλώνονται από Υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας και αποστέλλονται στην οικεία ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θυμίζουν με την ερώτησή τους τις κούφιες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους. 

Αναφέρονται επίσης στις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη περί του ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα σήμαινε ότι θα οδηγούμασταν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, αλλά και στη μακάβρια στατιστική που, με πρωτοφανή κομπασμό και ισχυρή δόση ύβρεως, δημοσίως επικοινώνησε η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, κ. Κοτανίδου, περί του ότι στις ελληνικές ΜΕΘ παρατηρείται πολύ χαμηλό ποσοστό θνητότητας σε σύγκριση με αυτό των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: Ένας Πρωθυπουργός που μονίμως Ψεύδεται και επιχορηγεί τα ΜΜΕ για να καλύψουν με επικοινωνιακή χρυσόσκονη την ανικανότητά του, ένας πρωτοκλασάτος Υπουργός που μιλάει παράλογα και προκλητικά στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  ή όσοι διορίστηκαν από αυτούς και ψευδόμενοι υπερασπίζονται τις εγκληματικές τους παραλείψεις.

Η απάντηση θα δοθεί εάν και εφόσον το υπουργείο χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία, όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

  •  

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.