Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ για ΛΑΡΚΟ: «Μνημείο κοινωνικής αναλγησίας το κλείσιμο του εργοστασίου»

Μοιραστείτε το

«Και στη ΛΑΡΚΟ αποδεικνύονται οι καταστροφικές επιπτώσεις και η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη» υπογραμμίζουν σε κοινή δηλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

 «Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ αντικρίζουν οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας, της ΛΑΡΚΟ. Από τις προεκλογικές υποσχέσεις για “περισσότερες και καλύτερες δουλειές”, φθάσαμε στη χθεσινή κοινή ανακοίνωση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας για την απόλυση όλων των εργαζομένων εντός του τρέχοντος μήνα και τον διωγμό τους από τους οικισμούς, στους οποίους διαμένουν» επισημαίνουν.

«Μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020 ξεκίνησε η μεθοδευμένη εγκατάλειψη και απαξίωση του εργοστασίου με το “σχέδιο” να ολοκληρώνεται με τη χθεσινή ανακοίνωση, η οποία αποτελεί μνημείο κοινωνικής αναλγησίας και εξαπάτησης των εργαζόμενων, υπονομεύοντας παράλληλα τις αναπτυξιακές προοπτικές των Νομών Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κοζάνης και Καστοριάς, όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ» σημειώνουν.

«Η προκλητική για το κοινό αίσθημα απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό ολόκληρες περιοχές της χώρας, στην ανέχεια 1.200 εργαζόμενους της εταιρείας αφήνοντάς τους χωρίς δουλειά και στέγη, αλλά και χιλιάδες άλλους που συνδέονται άμεσα με αυτή, καθώς και στο κλείσιμο του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη» αναφέρουν.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις στους εργαζόμενους και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα τους και τη σημερινή κοινωνική αναλγησία, την οποία επιδεικνύουν» τονίζουν.

«Επιβάλλεται να υπάρξει λύση για τη συνέχεια της λειτουργίας της εταιρείας, που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ» καταλήγουν οι τέσσερις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.