Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συντονισμένοι αποκλεισμοί υπουργείων από σχολικές καθαρίστριες

Μοιραστείτε το

Από νωρίς το πρωί, σχολικές καθαρίστριες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς των εισόδων των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεών τους σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με την ΕΝ.ΕΡΓΑ. (Ενωμένοι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα), εκατοντάδες καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί επίσης έξω από το κτίριο του Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, από το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην οδό Αχαρνών και από το κτίριο του Υφυπουργείου Οικονομικών στην οδό Πανεπιστημίου. 

Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις συνεχίζονται με πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας με κεντρικό αίτημα να ανταποκριθούν τα συναρμόδια υπουργεία στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για μια συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. 

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «9.500 συμβασιούχες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, προσπαθούν εδώ και 6 μήνες να συναντηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς δίχως καμία ανταπόκριση. Σε μια εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κοινωνικά ανάλγητο και επικίνδυνο να μην βρίσκουν χρόνο οι Υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον απολύμανσης αυτών των ευαίσθητων χωρών.

»Άραγε οι Υπουργοί γνωρίζουν ότι οι εγκύκλιοι τους, με τις οδηγίες προς τα σχολεία είναι ανεφάρμοστες, αφού δεν διατίθενται στο προσωπικό καθαριότητας τα απαιτούμενα μέσα και υλικά; Ξέρουν ότι είμαστε 9500 απλήρωτες για το μήνα Ιανουάριο και δεν έχουμε ούτε χρήματα για εισιτήριο να προσέλθουμε στην εργασία; Είναι σωστό να είμαστε 19 χρόνια όμηροι, δίχως να δικαιούμαστε καν άδεια μητρότητας και ασθενείας;».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.