Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συντάξεις: Πληρωμές για τους συνταξιούχους – Οι ημερομηνίες ανά ΑΜΚΑ

Μοιραστείτε το

Καταβάλλονται σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων, καθώς κι όλα τα άλλα επιδόματά του. Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας. Στο τέλος του μήνα επίσης αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης (για αγορές έως 31/12).

Συντάξεις: Παράταση στην καταβολή αναπηρικών – Ποιοι δικαιούχοι έχουν προτεραιότητα

Την ίδια ώρα, με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται ο σχεδιασμός του e-EΦKA για να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι των αναπηρικών συντάξεων  και άλλων προνοιακών παροχών έπειτα από την επαναλειτουργία των επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να καλυφθούν στο σύνολο τους οι δικαιούχοι των πάσης φύσεως επιδομάτων και παροχών, των οποίων η συνέχιση χορήγησης συνδέεται με την διαδικασία επανεξέτασης από τα ΚΕΠΑ, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου παρατείνεται η καταβολή τους μέχρι την 30 Απριλίου 2021.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.