Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνολικά 1.100 υποψήφιοι για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και τα 1,25 εκατ. ευρώ

Μοιραστείτε το

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΣΕ ΑΝΘΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ                                                                                  

Στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν 1.100 υποψήφιοι, διεκδικώντας άτοκη χρηματοδότηση 1.250.000 ευρώ, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship), αλλά και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι συμμετοχές στο διαγωνισμό προέρχονται από ποικίλους επιχειρηματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της γεωργίας, της φαρμακευτικής και της ναυπηγικής. Επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες δραστηριοποιούνται στις ψηφιακές, δημιουργικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες πληροφόρησης, έχουν την πιο ισχυρή παρουσία στο διαγωνισμό, με 19% του συνόλου των συμμετοχών. Ακολουθούν αιτήσεις από τον κλάδο του τουρισμού (10%) και των τροφίμων και ποτών (8%).

Όπως επισημαίνει ο Τζ. Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, παρά τις συνεχιζόμενες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, αποφασισμένοι επιχειρηματίες τολμούν να πάρουν το ρίσκο και να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια. Χωρίς τέτοιες πρωτοβουλίες καμία οικονομία δε θα μπορέσει να αναπτυχθεί και καμία χώρα δε θα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, προσθέτει, επισημαίνοντας ότι αρχίζει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης για την εύρεση των επιχειρηματικών προτάσεων εκείνων, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, προσφέροντας παράλληλα θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας στην Ελληνική οικονομία.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000 ευρώ προς το Βραβείο. Ο θεσμός διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές. Από την πρώτη βράβευση το 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν ανακηρυχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, εκ των οποίων όλες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα κι έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Υποστηρικτές στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κ. Δημήτρης Γουλανδρής.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, η Kick Athens, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Reed Smith, SAP Hellas, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και η WhiteRoom.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.