Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζουν την αποχή τους έως τις 16 Μαρτίου οι δικηγόροι της Αθήνας

Μοιραστείτε το

Τη συνέχιση της αποχής των μελών του μέχρι τις 16 Μαρτίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, επαναλαμβάνει την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος ότι το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδίως δε τις αρχές της βιωσιμότητας και της ανταποδοτικότητας, είναι αναξιόπιστο, και οδηγεί απροσχημάτιστα σε αντισυνταγματική δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.

Το Δ.Σ. υπογραμμίζει την πάγια θέση των Δικηγόρων αλλά και του συνόλου των επιστημονικών φορέων, πως ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την άμεση απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης, πλήρη αναλογιστική μελέτη, και έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.

Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα από τα αιτήματα του δικηγορικού σώματος, κατόπιν και της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (στις 2/3/2016), το Δ.Σ του Δ.Σ.Α αποφασίζει την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.