Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνέχεια των Πανελλαδικών με Ιστορία και Φυσική

Μοιραστείτε το

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ                                                                                                                             

Η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ξεκινά από σήμερα με τους μαθητές να εξετάζονται στα παρακάτω μαθήματα: Ιστορία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσική Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα) και Φυσική Θετικής/Τεχνολογικής Ι & ΙΙ Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα).

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις οι βάσεις αναμένεται να ακολουθήσουν πτωτική πορεία καθώς δεν υπάρχουν τα αποκαλούμενα εύκολα μαθήματα, λόγω της μείωσης των μαθημάτων.

Επίσης, με το νέο σύστημα δεν υπολογίζεται ο προφορικός βαθμός που κατά κύριο λόγο βοηθούσε τους υποψηφίους.

Ωστόσο, καθηγητές αναφέρουν ότι στην περίπτωση που τα «βαριά» Μαθηματικά συνδυαστούν και με ένα βαθμό δυσκολίας σε μαθήματα όπως η Φυσική και η Χημεία κάτι που θεωρείται αναμενόμενο λόγω των Ιατρικών σχολών, θα προκληθεί καθοδική πορεία των βάσεων.

Την 1η Ιουνίου ολοκληρώνονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψήφιους να δοκιμάζονται στο μάθημα της Βιολογίας. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ολοκληρωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αύριο οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

Αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, με την εξέταση στα μαθήματα: Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ της ομάδας Α’ του παλιού συστήματος, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν από το Σάββατο, 28 Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.