Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός στον Καναδά εξαιτίας «συμβάντος» σε πυρηνικό σταθμό

Μοιραστείτε το

Οι αρχές του Καναδά, εξετάζουν περιστατικό στον πυρηνικό σταθμό του Πίκερινγκ στο Οντάριο, ενώ έχει ήδη αποσταλεί προληπτικά μαζικό μήνυμα προειδοποίησης, μέσω κινητών, σε χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί ένδειξη αφύσικης έκλυσης ραδιενέργειας.

ονταριο

Καναδάς
Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 7:24 π.μ τοπική ώρα και, σύμφωνα με τοπικά μέσα, εστάλη έκτακτη ειδοποίηση σε όλους τους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων από τον σταθμό του Pickering. Οι υπεύθυνοι ενημερώνουν τους κατοίκους πως δεν υπάρχει για την ώρα κάποια ακανόνιστη διαρροή ραδιενεργούς ακτινοβολίας από τον σταθμό, προσθέτοντας πως το προσωπικό ασφαλείας ανταποκρίνεται στο συμβάν.  

Η ειδοποίηση καταλήγει με την σημείωση πως όσοι μένουν κοντά στον σταθμό «δεν χρειάζεται να πάρουν κάποιο μέτρα προστασίας για την ώρα». Παρ’ όλα αυτά, προτρέπει τους αποδέκτες να συντονιστούν στους τοπικούς σταθμούς για τυχόν οδηγίες αργότερα. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα πληροφορίες για το είδος του συναγερμού. ΗΟ σταθμός λειτουργεί από το 1971 και είναι προγραμματισμένο να τεθεί εκτός λειτουργίας το 2024.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.