Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

“Συναγερμός” σε κυβέρνηση και κόμμα λόγω… κόφτη δαπανών

Μοιραστείτε το

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ EKTAKTO EUROGROU ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ                                                                                                                       

Το βάρος στην πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της  συμφωνίας, η οποία βρίσκεται προ των πυλών με το διπλό πακέτο μέτρων, ρίχνει η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου ταλαντεύεται μπροστά σε δύο επιλογές: Από τη μία, αν τα προληπτικά μέτρα θα προβλέπονται μέσω ενός αυτόματου μηχανισμού σταθεροποίησης, όταν καταγράφονται δημοσιονομικές αποκλίσεις ή αν αυτά θα νομοθετηθούν με κάποια άλλη μορφή. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο πάντως έχει σημάνει συναγερμός. Ο Αλέξης Τσίπρας  είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά και την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σήμερα, εκτός απροόπτου, συγκαλεί στη Βουλή το καθιερωμένο κυβερνητικό όργανο, παρουσία στενών του συνεργατών και υπουργών. 

Η συζήτηση αυτή τη φορά, πρόκειται σαφέστατα να είναι μονοθεματική και με το βλέμμα στραμμένο στο eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης και στα επόμενα βήματα που θα απαιτηθούν για να κλείσει η αξιολόγηση.

 

βουλευτές και κόμμα εν αναμονή

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, βουλευτές και στελέχη δεν περνούν την καλύτερη φάση τους. Τόσο η φοροκαταιγίδα που επίκειται όσο και το πακέτο προληπτικών μέτρων έχουν προκαλέσει αναταραχή.

Κατά πληροφορίες από την περασμένη κιόλας Παρασκευή άπαντες βρέθηκαν σε εγρήγορση. Ομάδα κυβερνητικών βουλευτών συναντήθηκε στη Βουλή, με αποκλειστικό στόχο να δουν ποια “γραμμή” θα επικοινωνούν στα τηλεοπτικά πάνελ με τα νέα δεδομένα, ενώ δεν ήταν λίγα και τα κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν στο Μαξίμου για τον ίδιο λόγο.

Ενδεικτικό της κινητικότητας αλλά και του αναβρασμού, είναι ότι  αύριο Τρίτη, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και εντός της εβδομάδος αναμένεται συνεδρίαση και του υπουργικού συμβουλίου. Με ενδιαφέρον τέλος, αναμένονται και οι τοποθετήσεις των “53”, οι οποίοι βέβαια έχουν εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες τους, παρόντος του πρωθυπουργού. 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.