Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός μετά το θάνατο δύο βρεφών από μηνιγγίτιδα

Μοιραστείτε το

Κατέληξαν τα δύο βρέφη που διαγνώσθηκαν το βράδυ της Τέταρτης με μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν τρία.

Πρόκειται για 3  βρέφη Ρομά, εκ των οποίων τα δύο τελικά κατέληξαν. Τα μωρά διέμεναν στη περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής και νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία Γ.Ν.Π. «Π. & Α. Κυριακού» και Γ.Ν.Π. «Αγ. Σοφία». Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseriameningitides, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη 31/3/2016, κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετέβη στον τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.