Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συμφωνία – μαμούθ δημιουργεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο!

Μοιραστείτε το

Νέα προσφορά κατέθεσε η Marriott International για την εξαγορά της Starwood Hotels and Resorts Worldwide. Η νέα προσφορά είναι αξίας 79,53 δολάρια ανά μετοχή ή στα 13,6 δισ. δολάρια, σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με το Reuters.

Το ποσό αυτό ξεπερνά την προσφορά στην οποία είχε προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα η κινεζική Anbang Insurance, για 78 δολάρια ανά μετοχή ή 13,16 δισ. δολάρια, όλα σε μετρητά.

Η συμφωνία Marriott-Starwood θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο με κορυφαία brands, συμπεριλαμβανομένων των Sheraton, Ritz Carlton και Autograph Collection.

“Είμαστε ικανοποιημένοι που η Marriott έχει αναγνωρίσει την αξία που φέρνει η Starwood σε αυτή την συγχώνευση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Starwood, Bruce Duncan. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η προσφορά της Anbang ήταν πλήρως καλυμμένη από χρηματοδοτική άποψη. Η κινεζική εταιρία αγοράζει επιθετικά αμερικανικές ξενοδοχειακές μονάδες το τελευταίο διάστημα, ενώ ήδη της ανήκει το εμβληματικό νεοϋορκέζικο Waldorf Astoria.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.