Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συμφωνία χρηματοδότησης 200 εκατ. για τις υπεραγορές «Μαρινόπουλος»

Μοιραστείτε το

Μεγάλη συμφωνία χρηματοδότησης της Μαρινόπουλος ΑΕ με τις τέσσερεις συστημικές Τράπεζες, εξασφαλίζει την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας με ποσό που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Μετά την συμφωνία σταθμό με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., που εισάγει νέα δεδομένα στο ελληνικό λιανεμπόριο, η συμφωνία που εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του νέου σχήματος εκτιμάται ως το απαραίτητο σκαλοπάτι για την υλοποίηση του σχεδίου και την επιστροφή της εταιρίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., επιβεβαίωσε πληροφορίες του kontranews.gr για την συμφωνία χρηματοδότησής της από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρηματοδότηση, «κατόπιν των τελικών εγκρίσεων, θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, μία άμεσα και μία εντός το πολύ τριών μηνών, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. για την από κοινού δημιουργία νέας εταιρείας (θυγατρικής των δύο εταιρειών κατά 50% έκαστη), που θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει το δίκτυο των 33 υπερμάρκετ».

Η νέα εταιρία εκτιμάται ότι με την χρήση οικονομικών κλίμακας, θα πετύχει συμφωνίες με προμηθευτές που θα μειώσουν και την τελική  τιμή, προϊόντων, με άμεσο όφελος στον καταναλωτή. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η χρηματοδότηση της εταιρείας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανακοίνωσε η Μαρινόπουλος ΑΕ στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη».

«Η εν λόγω χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τη συμφωνία με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας με ποσό που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα, «θα αναδιαρθρωθεί και ο συνολικός υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας».

Η συμφωνία με τους τέσσερεις πυλώνες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και της στήριξης του συστήματος προς την εταιρεία και τη νέα διοίκησή της, η οποία από το τέλος του 2015 κινείται αποφασιστικά για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωσή της. 

Τέλος, η εταιρία, τονίζει ότι, «η ανωτέρω χρηματοδότηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου που έχει καταρτιστεί και θα επιτρέψει, σε πρώτη προτεραιότητα, την αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.