Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συγκλονίζει ο Καραγκούνης για τη μάχη του με τον κορωνοϊό: Δεν ήξερα αν θα ξαναδώ την οικογένειά μου

Μοιραστείτε το

«Λάθος που το πλήρωσε» χαρακτήρισε ο Κώστας Καραγκούνης το γεγονός ότι έβγαλε τη μάσκα σε κλειστό χώρο και στη συνέχεια, στις 29 Νοεμβρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό και τους φόβους που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Οι γιατροί είπαν ότι τα πνευμόνια μου λειτουργούν στο 70% αυτή τη στιγμή κι επιβάλλεται περαιτέρω απομόνωση. Ναι ο κορονοϊός μου άφησε προβλήματα», είπε ο Κώστας Καραγκούνης, επισημαίνοντας ότι τις πρώτες πέντε ημέρες «παραπλανήθηκε» από τα ήπια συμπτώματα.

Εμβολιασμένος και πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ο 46χρονος βουλευτής που όπως είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», στην ΕΡΤ, δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ πριν σε νοσοκομείο, παραπλανήθηκε τις πρώτες πέντε ημέρες της μόλυνσης, με ήπια συμπτώματα πονόλαιμου και συναχιού.

«Αθλούμαι και προσέχω την υγεία μου, ενώ σε δέκα ημέρες θα έκανα την τρίτη δόση», είπε για να τονίσει στη συνέχεια ότι ο κορονοϊός «δεν κάνει καμία διάκριση».

«Παρά τα καταρχήν ήπια συμπτώματα ένιωθα ότι έχανα τις αναπνοές, ενώ βρισκόμουν σε απομόνωση. Στη δέκατη ημέρα παρουσιάστηκε λιποθυμικό επεισόδιο κι ευτυχώς πήγα στο νοσοκομείο», είπε ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος ως αντιική θεραπεία έλαβε ρεμδεσιβίρη αλλά απαιτήθηκε και αντιβίωση καθώς έγινε επιμόλυνση.

Έπεφτε συνεχώς το οξυγόνο, έβαλα μάσκα παροχής οξυγόνου κι εκεί ξεκινάει το τεράστιο ψυχολογικό βάρος του «να μην ξέρεις αν θα τα βγάλεις πέρα και αν θα ξαναδείς την οικογένειά σου».

Για τις δώδεκα ημέρες στο νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Ελπίς» ο Κώστας Καραγκούνης λέει ότι επιβάλλεται να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό και συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει καμιά διάκριση στα νοσοκομεία αφού όλα παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες».

Έτυχε όπως λέει να βρίσκεται στην Αθήνα και θα μπορούσε να ήταν νοσηλευόμενος στο Αγρίνιο. «Σίγουρα στην περιφέρεια δεν υπήρχε η εξειδίκευση, όλοι ζουν κάτι πρωτόγνωρο», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.