Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες: Μετεωρίτης χτυπά πόλη του Μεξικό! (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας τεράστιος μετεωρίτης σκίζει τον ουρανό, ταρακουνάει σπίτια και προκαλεί μια σειρά από εκρήξεις. Πέντε πολιτείες στο Μεξικό επηρεάστηκαν από την επίδρασή του. Το φαινόμενο καταγράφηκε στο κεντρικό Μεξικό και μελετήθηκε από τον αστρονόμο Jose Ramon Valdes, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επιστήμονας εξήγησε ότι η βολίδα θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν μετεωρίτης.

«Επειδή δεν επηρέασε τη Γη, αλλά πέρασε μέσα από την ατμόσφαιρα, δεν ήταν τεχνικά ένα μετεωρίτης», εξήγησε ο Valdes και συνέχισε: «Ήταν η αλληλεπίδραση με την ατμόσφαιρα που προκάλεσε το κρουστικό κύμα το οποίο πέρασε μέσα από τον αστεροειδή. Ήταν αυτό δηλαδή που αισθάνθηκα εγώ και οι κάτοικοι του Μεξικό».

Επεσήμανε επίσης ότι αν και η έκρηξη που σημειώθηκε ακούστηκε σαν να ήταν κοντά ο μετεωρίτης εικάζεται ότι πέρασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη Γη.

«Η πορεία των μεγάλων αστεροειδών μπορεί να διακριθεί. Το πρόβλημα είναι με τους μικρούς αστεροειδείς που δεν είναι ορατοί. Αυτά τα αντικείμενα είναι απομεινάρια του ηλιακού συστήματος του πλανήτη μας. Ένας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να κατεδαφίσει και να εξαφανίσει μια πόλη. Υπάρχουν πολλοί, αλλά λίγοι φθάνουν στο έδαφος. Είναι πολύ πιθανόν η έκρηξη να οφείλεται σε ένα μετεωρίτη που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά, που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην φτάσει ποτέ στο έδαφος».

Η φωτοβολίδα καταγράφηκε από την πλατφόρμα SkyAlert, η οποία προειδοποιεί για τα φυσικά φαινόμενα.

Ο κάτοικος της πόλης Puebla, Eduardo Bravo είπε για το  φαινόμενο που βίωσε: «Ο ουρανός φωτίστηκε. Για λίγα δευτερόλεπτα ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός ή πύραυλος».

Η Πολιτοφυλακή είπε πως δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.