Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Μοιραστείτε το

ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ                                                                                  

Με τιμές αρχηγού κράτους αφίχθη στην Αθήνα λίγο μετά τις 20:00 το Άγιο Φως, σχεδόν με δύο ώρες καθυστέρηση.

Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, όχι μόνο με τις προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις τους αλλά και με τρία επιπλέον σκάφη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως θα φτάσει στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση, από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ.

το Άγιο Φως κατέβηκε στα χέρια του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, όπως προστάζει η παράδοση και το παρέδωσε στο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Απόδοση τιμών έγινε από τον μεικτό λόχο ΓΕΕΘΑ, δηλαδή άγημα και από τα τρία σώματα στρατού και τέσσερις εύζωνες. Δίπλα από το άγημα ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αεροπορίας, ενώ ακούστηκε το εμβατήριο της σημαίας και ο εθνικός ύμνος. 

Αρκετοί πιστοί έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Αγίου Φωτός.

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΥΛΥΜΑ

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο εζησαν από κοντά το θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Ο Πανάγιος Τάφος «πολιορκήθηκε» από χιλιάδες πιστούς. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος με δύο δυο πυρσούς με τα 33 κεριά, όσα τα χρόνια του Χριστού, μοίρασε το Άγιο Φως, το οποίο έφτασε στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.