Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Στρείδι» το FBI: Δεν αποκαλύπτει πως… έσπασε το iPhone του Σαν Μπερναρντίνο

Μοιραστείτε το

To FBI ανακοίνωσε ότι δεν κατέχει τα δικαιώματα της τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε από «τρίτο» για την παραβίαση του iPhone που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο, οπότε δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την μέθοδο ώστε να υπάρξει επίσημη αξιολόγηση σε διυπηρεσιακό επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Έιμι Σ. Χες, εκτελεστική βοηθό- διευθύντρια επιστήμης και τεχνολογίας, όταν προσελήφθη «τρίτος» για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, δεν αγοράστηκαν επίσης και τα δικαιώματα της τεχνικής. Οπότε, το FBI, όπως τόνισε η Χες, δεν έχει επαρκείς τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τρωτά σημεία στο iPhone για υποβάλει για τη διυπηρεσιακή αξιολόγηση- η οποία, εάν γινόταν, θα οδηγούσε σε συμπέρασμα για το αν το τρωτό σημείο (vulnerability) έπρεπε να αποκαλυφθεί σε κυβερνητικές υπηρεσίες ή στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται πως το iPhone ανήκε στον Σαγέντ Φαρούκ, που μαζί με τη σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ σκότωσαν 14 άτομα και τραυμάτισαν 22 σε επίθεση τον Δεκέμβριο του 2015. Δεν έχει αποκαλυφθεί ποια εταιρεία ήταν ο «τρίτος» που ανέλαβε να παραβιάσει το τηλέφωνο (δίνοντας τέλος σε αντιπαράθεση μεταξύ των αμερικανικών αρχών και της Apple, από την οποία ζητούσαν να κάνει η ίδια τη δουλειά), ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι το FBI μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά την τεχνική σε άλλα τηλέφωνα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.