Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στρατιώτες ανάγκασαν νεοσύλλεκτους να τρέξουν γυμνοί στους -20C

Μοιραστείτε το

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ SETERMOEN ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ                                                                                                                         

Σάλος έχει προκληθεί στη Νορβηγία με ένα περιστατικό σε στρατόπεδο στην πόλη Setermoen, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Συγκεκριμένα, τρεις στρατιώτες εξανάγκασαν έξι νεοσύλλεκτους να τρέξουν γυμνοί και χωρίς παπούτσια έξω από τον στρατώνα τους και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Το απαράδεκτο «καψόνι» που έγινε στις 19 Ιανουαρίου του 2015, τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς ανακοινώθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους στρατιώτες.

Μετά την καταγγελία για το συμβάν με πρωταγωνιστές τους τρεις στρατιώτες που υπηρετούν στην «Ταξιαρχία του Βορρά», η στρατιωτική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στους στρατιώτες με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, χωρίς όμως να υποστούν περαιτέρω πειθαρχική τιμωρία.

Στους στρατιώτες επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.200 ευρώ, 730 ευρώ και 420 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Fred Arne Jacobsen, συνταγματάρχης της Ταξιαρχίας δήλωσε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο «NRK» ότι οι έξι νεοσύλλεκτοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο για πρώτου και δεύτερου βαθμού κρυοπαγήματα ενώ έγινε γνωστό πως το «καψόνι» δεν συμπεριλαμβανόταν σε εξουσιοδοτημένη στρατιωτική άσκηση.

Παρόλο που κανένας από τους νεοσύλλεκτους δεν υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας δήλωσε ότι στους τρεις στρατιώτες θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί αυστηρότερες κυρώσεις.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Obit Aleksander Jankov δήλωσε για το περιστατικό: «Αυτά τα γεγονότα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν, οι νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια που καλούνται να υπηρετήσουν στον στρατό θα πρέπει να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, κατά συνέπεια λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το περιστατικό».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.