Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στουρνάρας: Τα capital controls δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο

Μοιραστείτε το

«Τα capital controls έχουν τη θέση ενός δημόσιου αγαθού, διότι δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο, αλλά για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κατέστησε σαφές ότι τα ειδικά αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, σχετικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους, μπορούν να κατατίθενται στην αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ, η οποία τα εξετάζει κατά περίπτωση.

«Πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικής αγοράς» τόνισε, ενώ στη συνέχεια εξήρε το περιθώριο ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα.

Ειδική μνεία έκανε στη «Φερεγγυότητα 2» (Solvency 2), η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εξασφαλίζει τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών και την προστασία των ασφαλισμένων. «Κεφάλαια και κίνδυνος πάνε μαζί γι αυτό είμαστε εδώ ώστε ο δεύτερος και τρίτος πυλώνας ασφάλισης να λειτουργούν με ασφάλεια και να καλύπτουν τους κινδύνους που αναλαμβάνουν» εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.

Καταλήγοντας, προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην ασφαλιστική αγορά, με στόχο την πλήρη και σαφή πληροφόρηση των ασφαλισμένων αλλά και τη ρύθμιση των δικτύων διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.