Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στο Βόλο το “μοιραίο” Λούνα Παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή του 13χρονο κορίτσι στον Αλμυρό

Μοιραστείτε το

Υπό προϋποθέσεις έγινε η έγκριση για να λειτουργήσει από 1η Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου

Με τη θετική γνωμοδότηση, αλλά υπό προϋποθέσεις, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η παραχώρηση μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου από 1 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2020, στην εταιρεία που διατηρούσε το λούνα παρκ στον Αλμυρό, όπου έχασε τη ζωής της 13χρονη μαθήτρια στις 30 Αυγούστου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση, με την προϋπόθεση με την προϋπόθεση ότι θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν ήπια παιχνίδια στο λούνα παρκ, χαμηλής ιπποδύναμης, που να μη θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών, θα προβλέπεται όριο ηλικίας και να έχουν ελεγχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Βόλου, όπως γνωμοδότησε το Συμβούλιο Κοινότητας Βόλου. Το μίσθωμα που θα καταβάλει η ανάδοχος στο Δήμο, ανέρχεται σε 16.000 ευρώ.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος ψήφισε λευκό, με το σκεπτικό ότι υπάρχει έγγραφο της Εισαγγελίας προς την Περιφέρεια και τους Δήμους, για έλεγχο και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Η σύμβουλος της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Κοκκινάκη είπε ότι η παράταξή της δεν είναι αντίθετη στο χωριό του Άγιου Βασίλη, αλλά ζήτησε να γίνουν προσεκτικοί και λεπτομερείς έλεγχοι στη λειτουργία του λούνα παρκ, για να μη θρηνήσουμε θύματα. Η Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας ψήφισε θετικά, με την επιφύλαξη ότι ο Δήμος θα ελέγξει προσεκτικά τις εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.