Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στο «μικροσκόπιο» όσοι επένδυσαν σε ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές στο εξωτερικό

Μοιραστείτε το

Να ελέγξει τη ροή του χρήματος και να «ανακαλύψει» παράνομο πλουτισμό και παραβατικές συμπεριφορές που έχουν επιβαρύνει την Οικονομία προσπαθεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το μέτρο στην προσπάθειά της να… εντοπίσει κεφάλαια που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, ιδίως δε κεφάλαια που έφυγαν μέσω των χρηματαγορών την κρίσιμη περίοδο Ιουνίου 2014 – Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία των χρηματιστηριακών εταιρειών έχει φτάσει εισαγγελική εντολή με την οποία οι διοικήσεις των ΑΧΕ υποχρεώνονται να παρέχουν πλήρη και αναλυτικά στοιχεία κίνησης των λογαριασμών πελατών τους που συνολικά ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ σε αγοραπωλησίες μετοχών εξωτερικού.

Κάτι που σημαίνει ότι κάθε χρηματιστηριακή υποχρεούται να ανακοινώσει στον Εισαγγελέα κάθε κίνηση πελάτη της (ανά κωδικό και ανά εταιρεία) που στην επίμαχη περίοδο της περασμένης χρονιάς “τζίραρε” από μισό εκατομμύριο ευρώ και πάνω.

Στόχος είναι όχι μόνο να εντοπιστούν τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και το κατά πόσον αυτά τα χρήματα ήταν δικαιολογημένα επαρκώς και αναλόγως φορολογημένα, και δεν ήταν προϊόντα μη διαφανών διεργασιών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.