Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στην τελική ευθεία για συμφωνία και λεφτά έως τις 20 Αυγούστου

Μοιραστείτε το

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία με τους Θεσμούς, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Και μόνο το χαμόγελο με το οποίο βγήκαν τα στελέχη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν τελείωσε η τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Οκονομική Επιτροπή, EFC), έδειχνε ότι η παρουσίαση της προόδου των διαπραγματεύσεων για το νέο δάνειο με τους Θεσμούς πήγε καλά.

Όπως όλα δείχνουν, οι αμφισβητίες των προθέσεων και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπήκαν στην άκρη.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Σε εξέλιξη είναι και σήμερα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προχωρούν ομαλά και ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στην ατζέντα βρίσκονται τα «καυτά ζητήματα» για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρόωρη συνταξιοδότηση.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κοινοτικό αξιωματούχο τόνιζε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές έως την τρίτη 11/8, ώστε έως τις 20 του μήνα η Ελλάδα να λάβει την πρώτη χρηματοδότηση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.