Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στην αντεπίθεση ο Χαϊκάλης: Μηνύει τους εισαγγελείς που αρχειοθέτησαν τις καταγγελίες του για δωροδοκία

Μοιραστείτε το

Στον Άρειο Πάγο μετέβη ο Παύλος Χαϊκάλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των δύο εισαγγελέων που, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στη θέση του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κ. Χαϊκάλης με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο εγκαλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, που ερεύνησε τις καταγγελίες του, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Εν ολίγοις, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστηρίζει  ότι οι καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν εις βάθος από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης, ως βουλευτής, τότε, των ΑΝΕΛ, ο Γ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από δύο έως τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχωρήσε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση. Έτσι, δεν άσκησε ούτε ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Αποστολόπουλου, τον οποίο ο Π. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας στον εισαγγελέα είχε κληθεί τότε και είχε καταθέσει και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.