Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό μεταβαίνει ο Ν. Αναστασιάδης

Μοιραστείτε το

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-21/09/2017. Ο κ. Αναστασιάδης είναι αποφασισμένος να μεταφέρει τη δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σθεναρά για επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. 

Ο Κύπριος πρόεδρος κάλεσε τις ξένες δυνάμεις να στραφούν προς τη δύναμη εκείνη που παραβιάζει τον πρώτο κανόνα που διατυπώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα και τόνισε ότι χωρίς λύση στο ζήτημα της ασφάλειας δεν μπορεί να βρεθεί λύση. “Αυτό που επιδιώκουμε είναι να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέχισης του διαλόγου, αλλά σε στέρεες βάσεις. Οι παράμετροι του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είναι εκεί”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα συναντηθεί το Σάββατο με τον γ.γ. του ΟΗΕ, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τις σκέψεις του για το μέλλον της Κύπρου. Ο Ακιντζί, ο οποίος αναχωρεί για τις ΗΠΑ αύριο, ανέφερε ότι εδώ και δύο χρόνια προσπαθούσε εκ μέρους της τουρκοκυπριακής κοινότητας για λύση. “Για το ότι οι προσπάθειες για λύση έμειναν χωρίς αποτέλεσμα, δεν φταίμε εμείς. Γι’ αυτό υπογραμμίζω συνεχώς ότι στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχει ανάγκη για μια σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας”, είπε.

Ακόμη, υποστήριξε ότι ήρθε ο καιρός να γίνουν σκέψεις για διαφορετικές προσεγγίσεις. “Παρακολουθούμε με λύπη τα σχόλια της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι στο Κραν Μοντανά ήταν εντός του πλαισίου που έθεσε εκεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αυτό είναι παραπλανητικό κυρίως για τη δική τους κοινότητα. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και αυτά με τον Γ.Γ. Αλλά κυρίως θα του μεταφέρουμε την προσδοκία μας για μια αντικειμενική και βασισμένη στις πραγματικότητες έκθεση”, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.