Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣτΕ: «Ναι» στην πρόταση για μείωση των διακοπών των δικαστών

Μοιραστείτε το

Με ανακοίνωσή τους, οι δικαστές του ΣτΕ απάντησαν έμμεσα σε παραίνεση του υπουργού Δικαιοσύνης

Η πρώτη διαφοροποίηση από δικαστική Ένωση η οποία είναι θετική στην πρόταση για τον χρόνο μείωσης των δικαστικών διακοπών, έρχεται από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι δεν φείδονται προσπαθειών ούτε χρειάζονται παραινέσεις για να κάνουν τη δουλειά τους, απαντώντας έτσι με έμμεσο τρόπο στον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος ζήτησε από όλους τους δικαστές τώρα που τα δικαστήρια είναι κλειστά να δημοσιεύουν όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις.

Δηλώνουν, όμως, ότι είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις δικαστικές διακοπές τους, συμφωνώντας με την πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε αντίθεση με άλλες δικαστικές ενώσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο.

Ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της Χώρας».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.