Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σταθάκης: Τα τεχνικά κλιμάκια εργάζονται για να κλείσει η αξιολόγηση τέλος του μήνα

Μοιραστείτε το

«Αυτή τη στιγμή τα τεχνικά κλιμάκια εργάζονται στην Αθήνα, ώστε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στο ελληνο-γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist.

Στόχος της κυβέρνησης μετά την επίτευξη της συμφωνίας του Ιουλίου, είπε ο Γιώργος Σταθάκης, ήταν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία μετά από μια μακρά περίοδο σύγκρουσης.

Ακόμα, είπε ότι η κυβέρνηση κατάρτισε έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη που συμπεριλαμβάνει πέντε στάδια:

1. Τη συγκεκριμενοποίηση της συμφωνίας τον Αύγουστο.

2. Την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δύο κύκλων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

3. Την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

4. Την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Αυτή τη στιγμή τα τεχνικά κλιμάκια εργάζονται στην Αθήνα ώστε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

5. Την οριστική διευθέτηση του ζητήματος του μακροχρόνιου χρέους, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί το περιβάλλον για μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια».

«Για να διασφαλιστεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, απαιτείται ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα», συνέχισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι τα πρώτα βήματα για το οποίο υλοποιούνται άμεσα από την κυβέρνηση μέσα από:

1. Τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που εστιάζει στις επιχειρήσεις start-ups, στην καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα.

2. Το Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα χρηματοδοτικά μέσα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την ενίσχυση δυναμικών τομέων όπως τον αγροδιατροφικό, την πληροφορική, τις υπηρεσίες υγείας, την ενέργεια, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

3. Τη σταθεροποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της δημιουργίας κινήτρων για τη ενίσχυση των νευραλγικών τομέων της οικονομίας αλλά και την ψήφιση ενός νέου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια και θα επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.