Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σταμπουλίδης: Δεν μπαίνει “κόφτης” στα SMS για μετακινήσεις

Μοιραστείτε το

Δεν πρόκειται να μπει «κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις, δήλωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Με αυτή τη δήλωση στον Real Fm 107,1 ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε τέλος στα σχετικά σενάρια για περιορισμό των μετακινήσεων για τους κωδικούς 2 και 6, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να ενεργοποιήσει ο καθένας τον… προσωπικό του κόφτη για να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Επίσης αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται σε όλη τη χώρα, ενώ έκανε λόγο για χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, όπως δείχνουν και οι χιλιάδες κυρώσεις που επιβάλλονται καθημερινά σε ατομικό επίπεδο, καθώς αρκετοί πολίτες δεν στέλνουν καν SMS στο 13033. Όπως είπε χαρακτηριστικά χτες καταγράφηκαν 5.563 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις χωρίς αποστολή SMS και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 1,66 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε κερδίσει τα προηγούμενα δύο κύματα, πρέπει να κερδίσουμε και το τρίτο. Υπάρχει, όμως, ανάγκη τις επόμενες εβδομάδες να αυτοπεριοριστούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι είναι υπό εξέταση το δίκαιο, όπως είπε, αίτημα των ανθοπωλών να λειτουργήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα τη μέρα αυτή για τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ οι επαγγελματίες έχουν ήδη παραγγείλει και προπληρώσει τα προϊόντα για την 14η Φεβρουαρίου.

Πηγή: GRTimes

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.