Σάββατο, 1 Απριλίου 2023

Στα μαχαίρια Ζωή – Λαφαζάνης

Μοιραστείτε το

Απέτυχε η συνωμοσία των 31 βουλευτών εναντίον του Αλέξη και αρχίζει νέο σήριαλ

Για την αρχηγία του νέου κόμματος που ετοιμάζουν οι αποστάτες, γιατί θεωρούν βέβαιο πλέον

ότι θα χάσουν το Συνέδριο

To νέο σήριαλ που θα κληθούμε να παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες θα μας βασανίσει μέχρι τον Σεπτέμβρη οπότε θα συνέλθει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα εκλέξει μια νέα Κεντρική Επιτροπή την οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα ελέγχει πλήρως ο Αλέξης.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν στην αποχώρηση των ομάδων Λαφαζάνης – Κωνσταντοπούλου, γιατί θεωρείται βέβαιο ότι όσοι τελικά θα αναγκαστούν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι θα είναι πολύ λιγότεροι από 31, δεν θα πάνε όλοι με τον Λαφαζάνη αλλά αρκετοί θα στηρίζουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ελπίδα ότι μαζί τους θα έχουν περισσότερες ελπίδες να επανεκλεγούν βουλευτές. Ο Λαφαζάνης θα έχει χαρακτηριστεί όχι σαν «αντάρτης» αλλά σαν ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ που προσπάθησε να διώξει τον Αλέξη και να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κρίσιμη μάλιστα για τη χώρα περίοδο, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος αριθμός, αυτός των 31 βουλευτών να βρέθηκαν τυχαία, αντίθετοι με τον Αλέξη. Σίγουρα κάποιος θα τους μάζεψε, κάποιος θα τους οργάνωσε και θα τους έπεισε και κάποιος θα πρωτοστάτησε στην αποστασία και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λαφαζάνη.

Το σήριαλ δεν σταματά εδώ

Θεωρείται βέβαιο ότι στις επόμενες μέρες θα αρχίσει σκληρός αγώνας μεταξύ Ζωής και Λαφαζάνη για να καπελώσουν την ομάδα των διαφωνούντων – αποστατών βουλευτών.

Οι μεταξύ τους σχέση δεν ήταν καλή, ο Π. Λαφαζάνης δεν εκτιμά τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τον τρόπο που αυτή πολιτεύεται, κάτι που δεν το έκρυβε. Δεν συμμετείχε ποτέ στις δραστηριότητες που έγιναν με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, είτε επρόκειτο για την επιτροπή του χρέους, είτε για την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Στον αντίποδα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν πήγε στην συγκέντρωση για τα 5 χρόνια της ιστοσελίδας Iskra, στον Πανελλήνιο όπου και γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα της «Αριστερής Πλατφόρμας» και ουσιαστικά ανακοινώθηκε η διάσπαση.

Και οι δύο όμως, τόσο ο Λαφαζάνης, όσο και η Κωνσταντοπούλου, δεν θέλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αν και περιστασιακά εμφανίζεται να έχει ταυτόσημες με αυτούς θέσεις, θεωρούν τόσο ο Λαφαζάνης όσο και η Κωνσταντοπούλου, πως δεν μπορούν να ελέγξουν τον Βαρουφάκη, ούτε και συμφωνούν με όλες τις απόψεις και τις θέσεις του για την οικονομία.

Ετσι οι αντιμνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διασπασμένοι, κάτι που είναι ακόμα μία ένδειξη της αναποτελεσματικής πολιτικής που προσπαθούν να εκφράσουν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.