Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Spiegel: Για εσχάτη προδοσία ερευνώνται Γερμανοί βουλευτές

Μοιραστείτε το

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει την «αναγκαστική» παραίτηση του Γενικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα

Σύμφωνα με έγγραφο που διαθέτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, φαίνεται ότι πίσω από τη διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών στο διαδικτυακό μπλογκ «Netzpolitik», κρύβονται βουλευτές.

«Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV) προσανατολίζει τις έρευνές του στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ» επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι το BfV έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για «εσχάτη προδοσία».

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι μηνύσεις που κατατέθηκαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο, αναφέρουν πως τα εννέα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ήταν επιφορτισμένη με τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών, εργάζονταν πάνω σε σχέδια ενίσχυσης της εποπτείας του διαδικτύου, τα οποία αποκάλυψε εν συνεχεία το «Netzpolitik».

Το περιοδικό σημειώνει πως οι μηνύσεις δεν θέτουν σε καμία στιγμή θέμα ενδεχόμενης διαρροής από την ίδια την υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο έχει προκαλέσει την «αναγκαστική» παραίτηση του Γενικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα  Χάραλντ Ράνγκε, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για «αφόρητη παρέμβαση» του υπουργείου Δικαιοσύνης στην έρευνα για τη δημοσίευση μυστικών εγγράφων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.