Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Σπάμε τη σιωπή μας» – Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ (video)

Μοιραστείτε το

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, νοσοκομειακοί γιατροί μέλη της (ΕΝΙΘ), σωματεία και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την πίεση που υφίσταται το δημόσιο σύστημα υγείαςέξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Το υγειονομικό δυναμικό της πόλης διεκδικεί ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, καθώς και γενναία χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος Υγείας.

«Σπάμε τη σιωπή, μέσα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη Ιδιωτικών κλινικών, άνοιγμα ΜΕΘ», αναγράφεται σε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Παράλληλα, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στο ΑΧΕΠΑ, που σήμερα, εφημερεύει, όπου επίσης συγκεντρώθηκαν νοσηλευτές και υγειονομικοί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης υπογράμμισε:

«Θα είναι ακόμη μία δύσκολη ημέρα για την πόλη μας και ιδιαίτερα για το νοσοκομείο μας.

Η επιδημία κρατά καλά. Και χθες οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί στην πόλη. Η εφημερία ξεκινά χωρίς ΜΕΘ. Η δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ είναι ελάχιστη, είναι περιορισμένη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.