Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σοκ: Ιερέας υπέβαλε σε 13 εξορκισμούς… ανορεξική έφηβη!

Μοιραστείτε το

«Σεισμό» στο οικοδόμημα της Καθολικής Εκκλησίας έχει προκαλέσει η αποκάλυψη μίας πρωτοφανούς υπόθεσης για τα δεδομένα της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, ο απεσταλμένος του Βατικανού στην Ιβηρική χερσόνησο, υπέβαλε σε 13 εξορκισμούς ένα ανήλικο κορίτσι το οποίο τελικά αποδείχτηκε ότι έπασχε από… νευρική ανορεξία.

Το δράμα της έφηβης, της οποίας τα στοιχεία δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους, ξεκίνησε όταν οι γονείς της χτύπησαν την πόρτα του ιερέα ισχυριζόμενοι ότι το βλαστάρι τους έχει «κυριευτεί από το Σατανά».

Από την πλευρά του ο Jesus Hernandez Sahagun, που είναι επίσημα εξορκιστής του Βατικανού, τέλεσε συνολικά 13 εξορκισμούς από το 2012, χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η El Pais.

Ωστόσο, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες, το παιδί δεν συνερχόταν. Αντίθετα, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, το σώμα της έφηβης γέμισε μώλωπες και σημάδια διότι κατά τη διάρκεια των τελετών το έδεναν.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και η Δικαιοσύνη στο Μπούργος του Βαγιαδολίδ, απηύθυνε κατηγορίες στον ιερέα για βία εναντίον γυναίκας και πρόκληση σωματικών βλαβών. Όπως είναι φυσικό, ο ισπανικός Τύπος πραγματοποιεί εκτεταμένα αφιερώματα στην υπόθεση. Χαρακτηριστικά, η El Mundo δημοσιεύει δήλωση του Sahagun ο οποίος φέρεται να τόνισε πριν από λίγο καιρό ότι έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 εξορκισμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Όπως υπογράμμισε, οι εξορκισμοί είναι: «θρησκευτικές πράξεις βασισμένες στην εκκλησιαστική παράδοση και μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όσους έχουν πίστη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.