Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σκάνδαλο με γυμνές φωτογραφίες μαθητριών λυκείου

Μοιραστείτε το

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βοστόνη στις ΗΠΑ, καθώς γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον 50 μαθητριών του Duxbury High School εντοπίστηκαν σε γνωστό ιστότοπο.

Μάλιστα, η αστυνομία της Βοστόνης ενεργοποίησε την ειδική υπηρεσία εντοπισμού ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να εντοπίσει το διαχειριστή ενός ηλεκτρονικού χώρου αποθήκευσης δεδομένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστόνης, ο χρήστης ζητούσε από τα νεαρά κορίτσια διάφορα, με την απειλή ότι αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά του, θα στείλει τις φωτογραφίες τους στα αγόρια τους.

Οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν άμεσα με τους διαχειριστές του ιστότοπου και τους ζήτησαν να μπλοκάρουν τον συγκεκριμένο «αποθηκευτικό χώρο», καθώς και να συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην ταυτοποίηση του χρήστη που τον δημιούργησε.

Τα κεντρικά της εταιρείας βρίσκονται στο Σαν Φραντσίσκο, όπου υπάρχουν όλα τα αρχεία για τον άνθρωπο που δημιούργησε τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, οι φωτογραφίες ήταν selfie και είχαν υποκλαπεί μέσω ειδικού συστήματος από τα κινητά ή τα tablets των κοριτσιών, ενώ πολλές από αυτές τις εικόνες, ήταν κατασκευασμένες μέσω ειδικής επεξεργασίας στον υπολογιστή. «Τα κορίτσια αυτά έκαναν ένα λάθος, αλλά παραμένουν μαθήτριες. Έτσι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να τις κρίνει, ή να καταδικάσει το μέλλον τους, στιγματίζοντας την υπόλοιπη ζωή τους για μία απερισκεψία της στιγμής», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός.

«Αυτά τα παιδιά, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι φωτογραφίες αυτές θα βρίσκονται στο διαδίκτυο για πάντα και θα είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε θέλει να τις βλάψει», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας ένα θέμα με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, οι οποίες δεν έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στον πολύ κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.