Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σήμερα η συνεδρίαση του Euroworking Group

Μοιραστείτε το

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ 9ης ΜΑΙΟΥ                                                                                                             

Κρίσιμης σημασίας αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group που, όπως έγινε γνωστό, θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις για την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα δεν είναι θετικές, ενώ χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προχωρούν πολύ αργά, έτσι ώστε η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 9ης Μαΐου δεν είναι καθόλου βέβαιη.

Εν μέσω της έντονης αυτής φημολογίας περί νέου αδιεξόδου, το Βερολίνο έσπευσε να διαψεύσει χθες τις πληροφορίες ότι δρομολογείται «εξαμερής» σύσκεψη για να προετοιμάσει το Eurogroup και τον λογαριασμό των 3,6 δισ. ευρώ. Παραμένει ανοικτό έτσι αν τα μέτρα θα νομοθετηθούν «εδώ και τώρα» ή θα μπει ένας «κόφτης» δαπανών, που θα ενεργοποιεί περικοπές μισθών και συντάξεων ή αυξήσεις ΦΠΑ στη ΔΕΗ και στο νερό, όπως εξαρχής ζητούσαν οι δανειστές.
 
Όλες οι πλευρές δείχνουν ότι η συμφωνία με τους δανειστές πάει πιο πίσω, ίσως στα τέλη του μηνός και «χέρι-χέρι» με την ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.